Monday, January 13, 2014

Let the work begin

Enne ei tohi tööle asuda kui pole
- käinud tervisekontrollis ja saanud kinnitust, et kõik korras.
- läbinud tööohutuskoolitust.

Täna oli siis see lab safety koolitus. Kuskil 10 uut töötajat/tudengit vajasid koolitamist. Koolitajaks oli Imran - välimuselt nagu väike buddha ja jutu poolest nagu see tark mees Eat Pray Love filmist:)
"Since I don't know your names yet I will call you all handsoms and prettys. Is that OK?"

Alustuseks viitas kohe jumalale ja külgetõmbe teooriale (Secret) ja järgnesid 2 tundi värvikaid kirjeldusi tema pereliikmete peal. Mille eest saab Singapuris trahvi, kui palju, kuidas trahv tema, ta õe, ta sõbra tuju rikkus jne. Värvikate kirjelduste juurde kuulus ka kehakeel - sõrmedega pisarad üle näo etc. Väga põnev oli. Kahjuks pean tunnistama, et otsesestest küsimustest ma ikka veel aru ei saa. Pean veel aksendiga harjuma.

Vahepeal lasi ta meil kõigil pakkuda, mis on ruumis võimalikud ohud?
Mõned pakkusid suht tagasihoidlikke stsenaariume :
- water onto laptop..
Teised olid Imraniga juba ühel lainel ja panid värvi juurde:
- water on the floor make yous lip and fall onto those sharpened pencils on the table...(kõrval kommenteeritakse selle peale some imagination.. ja Imran kommenteerib, et see oleks juba hea Final destination 12 filmiks)
Lõpuks ütleb väike vaikne India tüdruk - you can break the chair under you! Selle peale paneb buddha kaks kätt kõhule ja tõstab süütult kulmud. 

Poole treeningu peal küsis kõrval istuv doktorant natuke murelikult - kaua see veel kestab? Tegelikult oleks buddha monoteatrit välja jättes saanud koolituse teha 2 tunni asemel ka 20 minutiga.

Peale koolitust sain lõpuks ka Paulinega kokku. Nägin ka tema kabinetti - klaasist seintega ruum, aurutaja akna peal, üks sein märkmeid täis kirjutatud (kui maast laeni ulatuv kaelkirjak välja arvata siis meenutas see stseeni The Beautiful Mind filmist) ja laual paistis suure artiklite kuhja vahelt kuvar.

Nüüdseks on ta mulle saatnud juba portsu lugemist kohaliku projektiga tutvumiseks ja esimese seminari kuupäeva lukku pannud (2 nädala pärast). Let the work begin.

3 comments:

  1. hahahaa.. tundub äge tegelane, pretty!

    ReplyDelete
  2. Liis, hoia siis pliiatsid nürid ja vesi klaasis!

    ReplyDelete
  3. Järgmisel päeval kohtusin paari kolleegiga, kes samuti suht uued ja hiljuti just Imrani koolituse saanud. Ta jätab kõigile kustumatu mälestuse - kohe küsiti, mis ma koolitusest arvasin;)

    ReplyDelete