Saturday, January 11, 2014

Hawking....või siis tänavatoit

See on nüüd see koht, kus Juta hakkab muretsema - Mida see laps seal sööb?

Peale parki läksin õhtuks sööma Hawker keskusesse (eestikeelne reisiraamat tõlgib seda kui Tänavatoit. hihiii). Väidetavalt paljud pereemad ei oskagi enam süüa teha, sest käepärasem ja ka odavam on minna hawker keskusesse ja süüa seal.

Idee on siis selline - suur saalitäis putkasid, kus tehakse igasugu erinevaid roogasid - malaisia, hiina, india, lääne.... Sisenedes lähed võtad laua ja märgistad selle jättes midagi lauale. Jätad laua numbri meelde ja lähed putkadest sööki kokku ostma. Mõnes putkas maksad kohe, mõnes ütled oma laua numbri ja toit tuuakse kohale, siis maksad. Minusugusele on alguses suht keeruline aru saada, mida kus pakutakse. Kui pilti pole, siis ei kujutagi ette, mis sealt saab. Kui on pilt aga see on kausist mingite ebamääraste pallidega ja kirjas pole, mis need on siis jälle nagu ei julge kohe proovima hakata. Mõni teine kord ehk.

Suure elevusega unustasin ka laua numbri ära (olin sinna ka oma koti jätnud:). Õnneks mu putkal ka seda ei küsitud, vaid toit anti kohe kätte. Mida aga küsiti oli mu vanus. Kahe kõrvuti oleva putka kokad arutasid seda nimelt. Selgituseks tuli siis selline jutt:

"You look so young and so pale. Very pretty! Look at her. She is 48!"
Mees nätias naisele. Ma kahjuks ei saanud aru kummat pidi ta seda lauset mõtles.

Kahjuks oli aga välja valitud putkas roheline otsas. Saigi ainult nuudleid ja kana. Otsustasin, et nii ma ei saa küll iga õhtu süüa. Tundub mõtekas sealt kaasa krabada, mingit liha ja nuudleid ja kodus juurvili juurde teha.

158 more days of hawking?
no thanks. there has got to be another way...

5 comments:

  1. Ma teen täna ka kana - seda Jamie Oliveri retsepti järgi. Nuudlite asemel plaanisin küll pigem riisi. Kas exootilisi puuvilju ikka leidub? Või on nagu Hawail, et on ainult pooltooreid supermarketis.

    ReplyDelete
  2. leidub ikka. mõni näeb välja nagu koorikloom.pean enne natuke lugema kui hambad sisse löön

    ReplyDelete
  3. Igasuguseid värskeid mahlu ka?

    ReplyDelete
  4. smoothisid saab ja bubble tea vist peaks ka siin olema (mäletad hiinalinnas proovisime).

    ReplyDelete
  5. Oli väga huvitav lugeda. Pildid on lausa fantastilise. Sa oled sattunud nagu paradiisi. Jätku avastamisretkedele!
    Juta

    ReplyDelete