Tuesday, January 21, 2014

Koiduhakul...

Täna oli äratus kell 5, sest 7 pidin juba haiglas projekti seminaril olema. Kellaaeg oli sätitud arstidele sobivaks. Siin teeks ma kummarduse arstidele! Vaatame kuidas koostöö Singapuri General Hospital'ga minu ööpäevarütmi mõjutama hakkab. Aga, mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.



Kui hommikul enne 6 majast lahkusin märkasin paari asja:

Esiteks, ei suuda ma siiani uskuda kui mõnus temperatuur siin enamasti on. Kogu aeg liigud toast õue nii, et arugi ei saa. Selgituseks siis, et korter on ülemisel korrusel mäe nõlval asuvas hoones - tuul tõmbab läbi maja ja kõik on ilma kliimatagi õnnelikud. Vastandiks on aga bussid, kus kliima vist kogu aeg põhjas. Just bussi tõttu ma peangi midagi pealeviskamiseks kaasas kandma.

Niisis hommikul 6 ajal on mõnusad 26 kraadi, õhtul 11 ajal on 26 kraadi ja alla selle nagu väga ei kisugi. Kui taevasse vaatad, siis paneks paar kihti rohkem peale.

Enne Singapuri hoiatati mind  lämmatama kuumuse eest. Seni pole seda tulnud (ptui ptui ptui) vaid on täitsa talutav paitav soojus:)

Teiseks, märkasin et suurte korterelamute ees ootavad reisibussid ja minibussid. Hiljem sain teada, et need on koolibussid. Siin pole nad kollased, nagu USAs, vaid täitsa tavalised reisibussid. Hiljem kuulsin ka, miks need bussid enne kella 6 majade ees olid. Nimelt siin tulevadki bussid koolilastele 5.50 järele. Kool hakkab küll 7.30, aga kuna samad bussid peavad ka ehitustöölised objektidele viima siis tuleb laste tiir varakult ära teha. Tough luck!

Meil käib arutelu kas 8.00 on liiga vara. Kallid lapsevanemad, kujutage ette, et laps tuleb 5.45 uksest välja saata! Kas hakkas kohe kergem?;)


4 comments:

  1. pole küll lapsevanem, aga lugesin õudusega! viimasel ajal näen ise vaeva, et kl 8:30 kontorisse jõuda (ja kunagi alustasin ka u 7:20st, mis tundus tol ajal niiiii normaalne)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laisaks oled muutunud või mis sind seal kodus hoiab?;)

      Delete
  2. yup, täpselt see, mida tahaks lugeda kui -20C ilmaga suusapükstes ja kahe paari kinnastega tööle oled jõudnud. Tnx :D ...."täitsa talutav paitav soojus"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna andeks! muhaha (kujutan seda elevalt ette)
      Vähemalt jõudis nüüd kaua oodatud lumi teieni:)

      Delete