Saturday, February 1, 2014

Uusaasta rahu ja trall

Hiina uue aasta saabumisega kaasneb nii palju. Raske on kohe kõigest rääkida. Pean elamused mitme postituse peale ära jagama.
Riin ja Kert õnneananassi otsinguil
Tegelikult juba nädalake enne ja nädalake peale toimub siin seal nii mõndagi. Ja terve minu siinoleku aja on olnud kaunistused üleval ja poed uusaasta kraami täis. Riinu ja Kerdiga sai ka Hiina linnas käidud. Kaunistusi ikka jätkus tänavatel. Jalutades inimmassidega täidetud tänavaturgudel tekkis jälle küsimus – palju sellest on seotud uue aastaga ja palju lihtsalt Hiinalinnale omane. Igatahes mulle väga meeldis see möll (kui kuhugi kiiret pole;).
Terve tänava jagu kuldmünte ja hobuseid tuleva aasta tervituseks
Autotee on täis riputatud kuldmünte (alati hea) ja hobuseid (hobuseaasta ju ikkagi tulemas). Jalakäijatetänav on paksult müügilette täis. Iga viies müügimees surub sulle seeni suhu ja tarretist pihku, et sa ikka prooviks ja ostaks. Mulle see pealesurumine tekitab refleksi - halb kaup, hoian eemale. Aga lõpuks Kert kiitis seeni ja siis julgesin ka proovida. Olid tõesti maitsvad. Ise küll kodus tegema ei hakka - neid müüakse kuivatatult ja siis pead panema slow-cooker aurutaja sisse. Need on masinad, mis enamus kohalike peredel vist olemas.


30 jaanuar oli siis n.ö. vana-aasta õhtu. See oli ka tööl ametlikult poolik päev. Sellel ja ka paaril järgmisel päeval on kõik oma peredega koduseinte vahel. Poed on kinni, söögikohad kinni. Vaata ise mida teed kui pere pole. Laupäeval läksin linna ja siis olid juba pered käsikäes koduseinte vahelt välja tulnud. Marina promenaadil oli vee peale ehitatud suur uusaasta linnak ja kõrval lava peal eval muusika. Ma küll oletasin, et selle linnaku keskel ka veel mingi tegevus toimub, sest rahvast oli tohutult, aga kõik olidki niisama tulnud neid värvilisi kirsipuid, maju ja hobuseid vaatama ja pildistama.



Üritades massi sulanduda, lasen endast ka paar pilti teha;)



Nüüd kui peredega on ära oldud tuleb veel nädalake tähistamist. Seetõttu kavatsen Hiina linnast ikka paar korda veel tuleval nädalal läbi jalutada, et sellest osa saada.



2 comments:

  1. Aivo on aastal 73 sündinud, ehk siis peaks tulema äge aasta talle! Hea teada ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aivo puhu pole vist overdrinking ja overeating ka probleem;)

      Delete