Thursday, February 6, 2014

Mitu lüli eraldab mind Singapuri presidendist?

Ehk siis kutsun teid six degrees of separation mängu mängima.

1. Nagu te juba teate, olen Singapuris Pauline pärast, kes on mu doktoritöö üheks juhendajaks.

2. Pauline kaasas mind kohalikku projekti, kus ta ise bio-IT gruppi juhib. Projekti juhtiv tegelane on Patrick, kes ühel esimesel koosolekul ka kohe Eestit mainis (teadmata, et üks eestlane laua ääres istub).

Ta oli USAs ühel mainekal konverentsil käinud ja tegi lühikokkuvõtet kuuldust. Mainis ära, et nii suured kui ka väiksed riigid, nagu Luxembourg ja Eesti, tegutsevad personaalse meditsiini suunas. "And btw, Estonia is kicking our ass when it comes to electronic health records!". Ta vist oli Erkki ettekannet näinud meie E-tervise süsteemist.

3. Aga ärme kaldu teemast kõrvale....Niisiis, Patrick on Singapuri seitsmenda presidendi üks kolmest pojast. (All pildil on president keskel ja tema kõrval, valge lind käevangus, on Patrick).

Nimelt kirjeldasin töökaaslasele kohvilauas, et nägin muuseumite lahtiste uste päeval tohutut saba mingite väravate taga. Aurtasime kus ja mis see olla võis. Selgus, et tegemist on presidendipaleega. Siis mainiski töökaaslane nii muuseas - "See on ju Patricku isa."



Huvilistele ka natuge Singapuri presidendist:

Tony Tan Keng Yam, Dr, (b. 7 February 1940, Singapore - ) became the seventh President of Singapore on 1 September 2011. After a career in banking, he entered politics in 1979 and served as a minister in the Cabinet, holding at various times the portfolios of Education, Defence, Finance, Health, and Trade and Industry. Tan was Deputy Prime Minister when he retired from government in 2005. He then became executive director and deputy chairman of the Government Investment Corporation (GIC), before resigning to contest the 2011 presidential election.

3 degrees of separation - not bad!

1 comment:

  1. Eile õnnestus siis ka kohvipausi ajal Singapuri presidenti näha. Istusin instituudi vastas hoones ja nautisin funktsioneerivat wifit. Saatjaskond tuli eskalaatoriga alla ja liikus fotograafide klõpsutamise saatel autodesse. HIljem küsisin uudishimust turvamehe käest, kellega siis tegu oli - Meie president.

    ReplyDelete