Tuesday, May 6, 2014

Jalavann maailma kalleima hoone katusel

Mitmed tuttavad, kes on Singapuris juba mõnda aega olnud räägivad kui kiirelt see linn muutub. Marina Bay Sands hotell on sellest hea näide - see rajatis avati alles 2010-2011, kuid nüüdseks Singapuri sümbol. Näita hotelli pilti ja kõik teavad, mis riigist jutt. Tegemist on wikiväidetavalt maailma kõige kalleima hoonega, mille ehitamiseks kulus kõigest natuke üle S$8 triljoni.



Kõigepealt aga kirjeldan natukene hotelli ümbrust. Asukoht on veega ümbritsetud. Hotelli taga on suur futuristlik park metallist puudega, mis pimedas värviliselt helendavad. Pargi ühes nurgas on suur kontsertide areena, teises nurgas on kaks hoonet, kuhu sisse on ehitatud mäed ja kosed neile, kes palavuse käes ei taha loodust nautida.


Vaade sõprade hotelliaknast, korrus 33
Kui kunagi käisin sõudmisvõistlusi vaatamas siis leidsin veel ühest parginurgast veepargi lastele. See tundus ka päris mõnus. Tekkis kohe tuju isegi seal vettpritsivate lillede vahele tormata, et põletava päikese eest leevendust saada. (video)

Teisel pool hotelli on suur konverentsikeskus, kasiino ja tohutu ostukeskus, Shoppes. Sisenedes on üks korrus üles poole ja 3 korrust allapoole. Aga hoone ise on väga kõrge - st. tohutu aatrium on kõik väga külmaks köetud. Jääb mulje nagu ongi eesmärk demonstreerida, kuidas kallil maatükil saab ruumiga priisata ja pole mingit probleemi seda kasutut õhuruumi külmana hoida - because we can afford it! Poed on peamiselt Gucci-Prada-Versace klassist koos mõningate eranditega. Alumisel korrusel voolab jõgi, kus saab lasta ennast Veneetsia stiilis gondliga sõidutada. Lisaks jõele ja purskkaevudele on keldrikorrusel ka jääväli uisusõpradele.


Kui hoone ise juba piisavalt tähelepanu ei pälvi siis iga õhtune suur vee- ja valguseshow saab ka nende üksikute tähelepanu, kes ennast Marina piirkonnast kaugele hoidsid. Seda show'd olen ise mitmeid kordi üle lahe vaadanud ja pildistanud.


Shoppes keskusesse oskan ma hästi sisse jalutada. Kui nüüd aga võtta eesmärgiks jõuda ostukeskuse taga olevasse hotelli, siis peab varuma aega. Algab seiklus. On võimalus minna suure kaarega hoone ümbert või siis kannatlikult läbi ostukeskuse otsida korrust, lifte, treppe ja sildu, mis lõpuks ostukesksuse hotelliga ühendavad (mõni sild viib hotellist läbi otse parki nii, et sa ei saa maha astudagi;).

Jaanuaris Kerdi ja Riinuga pargiga tutvumas
Esimene tutvumine hotelliga oli juba teisel nädalal Singapuris kui Kerdi ja Riinuga soovisime hotelli katusele saada, et basseiniäärset vaadet nautida. Vastupidiselt minu töökaaslaste kirjeldustele, kuidas eurooplased saavad ilusasti paludes ikka basseiniäärde, ei õnnestunud meil basseini isegi näha. Alandlikult läksime keldrikorrusele tagasi ja saime 20Sdol pileti eest korrus allpoole. Vaade oli ilus.


Teine võimalus avanes siis kui Liis ja Marko külla tulid. Basseini on ikka tunduvalt lihtsam saada kui kellegil on hotellis tuba! Nii saingi peale tööd sõpradele külla minna ja jalad vette pista. Teised olid juba terve päeva veemõnusid nautinud ja jälginud tipptasemel selfie tehnikaid. Ega siis Marina Bay Sand basseiniala pole niisama kutsutud selfie'de pealinnaks (selgituseks vanematele generatsioonidele - selfie on foto, mille isik on endast ise teinud).

Hoolimata Shoppes ekslemisest jõudsin õnneks piisavalt vara, et näha panoraamvaadet nii päevavalguses kui ka õhtutuledes. Pole viga jah!





1 comment:

  1. Kellel tekkis suurem huvi siis lisatud lingilt võib veel huvitavaid fakte leida ilusas eesti keeles.
    http://www.reisiguru.ee/lugu/304

    ReplyDelete